«Η δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας φέτος έχει τη σφραγίδα του τουρισμού», το σχόλιο του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, σχετικά με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που κατέγραψε αύξηση του ΑΕΠ το β’ τριμήνου του 2022 στο 7,7%.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «οι εξαγωγές υπηρεσιών -στις οποίες περιλαμβάνεται και το τουριστικό μας προϊόν- το β΄ τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 7,2%.

Οι επιδόσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις ενισχυμένες τουριστικές ροές -σε επίπεδα ρεκόρ- προς τη χώρα μας, οι οποίες με τη σειρά τους αντικατοπτρίζονται τόσο στις ταξιδιωτικές εισπράξεις που μόνο τον Ιούνιο καταγράφουν αύξηση κατά 2,3% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, όσο και στη μέση δαπάνη ανά ταξίδι, η οποία κινείται στο +15,9% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2019».

Και συμπλήρωσε: «Ήδη, τα πρώτα στοιχεία και για το γ’ τρίμηνο του έτους -στο οποίο περιλαμβάνεται η παραδοσιακά υψηλή τουριστική περίοδος για τη χώρα μας- είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Και πάνω σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε. Γιατί ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση».