Το ελληνικό προξενείο στη Ρωσία έχει αρχίσει και πάλι να δέχεται έγγραφα για βίζα όπως επιβεβαιώθηκε από αρκετούς τοπικούς tour operators. Ωστόσο, ειδικοί της τουριστικής αγοράς συνιστούν ανεπιφύλακτα στους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα να φροντίσουν εγκαίρως το ζήτημα της βίζας καθώς λόγω εσωτερικών αλλαγών στο έργο του προξενείου, η διαδικασία εξέτασης των εγγράφων μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Η Vestnik ATOR απέστειλε αίτημα στο προξενείο για το πώς θα είναι η διαδικασία έκδοσης βίζας ενώ οι τουριστικοί πράκτορες προβλέπουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές. Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των χορηγούμενων θεωρήσεων μίας εισόδου.

«Περισσότερο από το 50% των αιτούντων βίζα δεν σκοπεύουν στην πραγματικότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά θέλουν να λάβουν βίζα για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες. Σε τέτοιους αιτούντες μπορεί να τους αρνηθούν τη χορήγηση βίζας, καθώς τα προξενεία διαθέτουν μηχανισμούς για να προσδιορίσουν τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού», πιστεύει η πηγή του ATOR. Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες συστήνουν στους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί στις λεπτομέρειες των αιτήσεων.