Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και Γενικός Γραμματέας της FedHATTA, Νικόλας Κελαϊδίτης, επανεξελέγη Πρόεδρος στην Τουριστική Επιτροπή (Tourism Committee) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και Tour Operator (ECTAA), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες. Αναπληρωτής – Deputy Chairman στην ίδια επιτροπή είναι ο Gabrielle Milani της Ιταλικής FTO.

Στις Επιτροπές της ECTAA συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, κυρίως ζητήματα της επικείμενης αναθεώρησης της Οδηγίας σχετικά με τα οργανωμένα ταξίδια και τους συνδεδεμένους ταξιδιωτικούς διακανονισμούς και η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την προστασία των επιβατών, ενώ σε κοινή εκδήλωση της ECTAA και του γερμανικού συνδέσμου τουριστικών γραφείων DRV, αναπτύχθηκαν από τους ομιλητές οι εμπειρίες και τα μαθήματα που προέκυψαν για τον τουριστικό τομέα σε όλη την Ευρώπη από την πρόσφατη κρίση της πανδημίας.

Ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε: «Η επανεκλογή μου στη θέση αυτή -και πάλι εν μέσω ιδιάζουσας παγκόσμιας συγκυρίας για τον τουρισμό- με φέρνει αντιμέτωπο με τις συνθήκες πλήρους αναδιάρθρωσης του τουριστικού σκηνικού, γιατί πλέον δεν μιλάμε για επανεκκίνηση, αλλά για μια νέα αξιολόγηση, μετά την πρόκληση που μας κληροδότησε η κρίση. Ο σχεδιασμός και η στρατηγική για την πορεία του ευρωπαϊκού τουρισμού, είναι ένα θέμα καίριο και με πολλούς άξονες προς μελέτη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι θεματικές επιτροπές της ECTAA αντιμετωπίζουν τη θεματολογία τους με φροντίδα και συνέπεια».