Σε μια εποχή που η εξεύρεση προσωπικού στον τουρισμό έχει αποδειχτεί πολύ δύσκολη υπόθεση, οι ξενοδόχοι της Ρόδου αποφάσισαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στους πιστούς τους εργαζόμενους, αυτούς που είναι μαζί τους επί δεκαετίες, και που πλέον αποτελούν μέλη των οικογενειών των ίδιων των ξενοδοχείων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, η οποία αποφάσισε να τιμήσει τους παλαιότερους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Η πρώτη εκδήλωση βράβευσης έγινε την Τρίτη 19 Ιουλίου και βραβεύτηκαν σε αυτήν συνολικά επτά εργαζόμενοι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, από τις οποίες ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και συνεχίζουν. Παρόντες στη βράβευση ήταν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι και οι διευθυντές των ξενοδοχείων, οι οποίοι μίλησαν με θαυμασμό για τους συνεργάτες και συνεργάτιδές τους.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους, Βασίλη Λαζαρίδη, 38 χρόνια υποδοχή στο Semiramis City Hotel, Ανέστη Παπαγιαννόπουλο, 34 χρόνια bar στο Plaza – Best Western Plus, Θαρρενό Μπιλιά, Μετρ, 32 χρόνια στο Rodos Palace, Δημήτριο Ζαφείρη, 30 χρόνια bar στο Atlantica Princess Hotel, Βασιλική Πρέμπη – Σταθά, 27 χρόνια καμαριέρα στο Rhodos Horizon Resort, Δέσποινα Κουφού, 17 χρόνια στο Niriides Beach Hotel, σήμερα προϊσταμένη ορόφων και Δέσποινα Καλιβούρη, 17 χρόνια υποδοχή στο Kolymbia Sun Hotel.