Ο τζίρος από τα duty free αυξήθηκε τον Μάιο κατά 391% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και κατά 10,2% συγκριτικά με τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος» και των υπόλοιπων αεροδρομίων, όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Αυτό δείχνει ότι η στόχευσή μας και οι προσπάθειες που κάναμε για πιο ποιοτικό τουρισμό, που να αφήνει περισσότερο συνάλλαγμα-εισόδημα στον μαγαζάτορα, στον επιχειρηματία, στον έμπορο και στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αποδίδουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στο άνοιγμα που έγινε σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ.

Υπογράμμισε επίσης ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες κρίσεις (πανδημία, πληθωριστικές πιέσεις, ενεργειακή κρίση και ελληνοτουρκικές σχέσεις) και γι’ αυτό το λόγο στο Υπουργείο Τουρισμού όλες οι κινήσεις γίνονται βήμα – βήμα προκειμένου να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο τουρισμός που αποτελεί ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο προϊόν.

Ο υπουργός έκανε επίσης αναφορά στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” ύψους 20 εκατ. ευρώ.