Οι διακοπές στην παραλία εξακολουθούν να είναι η νούμερο ένα επιλογή των Βρετανών, σύμφωνα με το Industry Report της WTM. Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα επέλεγαν διακοπές στην παραλία – πολύ υψηλότερο από το δεύτερο πιο δημοφιλές είδος διακοπών, το city break, το οποίο προτιμούν μόλις ένα στα τρία άτομα (36%).

Ένας στους επτά (14%) θέλει πολυτελείς διακοπές πέντε αστέρων, ένας στους οκτώ (12%) επιλέγει κρουαζιέρα, ενώ ένας στους εννέα (11%) σκέφτεται διακοπές σε λίμνες και βουνά. Ένας στους 10 (10%) ενδιαφέρεται για διακοπές δραστηριότητας, περίπου ένας στους 20 (5%) σχεδιάζει διακοπές μόνος του, ενώ το 3% σχεδιάζει να κάνει σκι.

Περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες (54% έναντι 50%) λένε ότι οι διακοπές στην παραλία είναι η νούμερο ένα επιλογή τους και περισσότερο οι νέες γενιές 18-44 ετών (58%), σε σύγκριση με το 50% των ηλικιών 45-65.

Η διευθύντρια της έκθεσης WTM Juliette Losardo είπε: «Οι Βρετανοί ανυπομονούν για τις ετήσιες καλοκαιρινές τους διακοπές δίπλα στην παραλία. Και με το άγχος και τις πιέσεις της COVID και της ακρίβειας, ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει ότι θέλουν απλώς να επιβιβαστούν σε ένα αεροπλάνο και να επαναφορτιστούν;»