Τη Θάσο επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρη Παρασχούδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Καβάλας Μπάμπη Δράκο.

Σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησε, ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για τις εξαιρετικές επιδόσεις που κατέγραψε φέτος ο τουρισμός στη Θάσο, όπου οι πληρότητες έφτασαν το 100%. Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Θάσου, με ανάπτυξη έργων υποδομής και προβολή του νησιού ως ένας ξεχωριστός, εναλλακτικός προορισμός που συνδυάζει το βουνό και την απαράμιλλης ομορφιάς φύση με τη θάλασσα.

«Θα ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν του νησιού, θα αυξήσουμε περαιτέρω τα έσοδα, αλλά θα προστατεύσουμε και την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου, την ομορφιά και τα ιδιαίτερα τοπία της. Συμφωνήσαμε ότι θα αξιοποιήσουμε τα τρία χρηματοδοτικά εργαλεία (ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, RRF) έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις υποδομές.

Σύντομα το υπουργείο Τουρισμού θα βγάλει πρόσκληση ενδιαφέροντος για λιμάνια, λιμενοβραχίονες, αγκυροβόλια, μαρίνες, αλλά και για έργα σχετικά με την πρόσβαση στις παραλίες, για καταλύματα, θεματικό τουρισμό, γαστρονομία κ.ά.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.