Και ο Σεπτέμβριος συνέχισε το σερί των ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις προς τα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, καταδεικνύοντας ότι η ζήτηση των προορισμών παραμένει ισχυρή και μετά την καλοκαιρινή περίοδο. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, το Νότιο Αιγαίο έχει σπάσει το ρεκόρ του 2019 σε διεθνείς αφίξεις κατά 14% μ.ο.

Στα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια της Fraport στο Νότιο Αιγαίο έφτασαν 850.000 διεθνείς επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 14% σε σχέση με το 2019. Από αυτές, οι μισές αφίξεις είχαν προορισμό τη Ρόδο (περί τις 410.000) και 205.000 την Κω, ενώ στη Σαντορίνη προσγειώθηκαν 130.000 επιβάτες και στη Μύκονο 86.500.

Περισσότερες από 31.000 πτήσεις που μετέφεραν 4,8εκ. επιβάτες είναι ο απολογισμός της συνολικής τουριστικής περιόδου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου. Αν σε αυτά τα νούμερα προστεθούν και επιβάτες από το εξωτερικό που φθάνουν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΙΑ που υπάρχουν διαθέσιμα για το διάστημα μέχρι 31 Αυγούστου, οι διεθνείς επισκέπτες έσπασαν το φράγμα των 5,4 εκ., ενώ υπολείπεται ένας τουλάχιστον ακόμα μήνας πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται επίσης ότι στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι επιβάτες του ακτοπλοϊκού δικτύου με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Βρετανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και Γάλλοι ήταν οι συχνότεροι επιβάτες των απευθείας πτήσεων στα νησιά.