Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στα ταξίδια λόγω του παγκόσμιου φαινομένου έλλειψης προσωπικού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, με αποτέλεσμα η TUI να αναγκαστεί να διακόψει πτήσεις από αυτό το αεροδρόμιο τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι το τέλος Ιουνίου ακυρώνονται 6 πτήσεις την ημέρα, επηρεάζοντας έως και 37.000 παραθεριστές.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μάντσεστερ δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες η ΤUI και η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του τουρ οπερέιτορ Swissport αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα με τις εργασίες check-in και παραλαβής αποσκευών στο αεροδρόμιο.

Από τις συζητήσεις, που είχε το αεροδρόμιο με εκπροσώπους της TUI και της Swissport είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουν προσωρινές ελλείψεις προσωπικού, όπως και άλλες αεροπορικές και ταξιδιωτικές εταιρείες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy, πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα είναι προσωρινές και η κατάσταση θα βελτιωθεί, καθώς όλες οι εταιρείες βρίσκονται σε διαδικασία προσλήψεων.