Οι διεθνείς τάσεις και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον τουρισμό πολυτελείας στο νέο τοπίο μετά την πανδημία θα τεθούν επί τάπητος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο 1ο Συνέδριο αφιερωμένο στον τουρισμό πολυτελείας με τίτλο “The Luxury Side of Greece”. Έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2023 στη Σαντορίνη, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θήρας και την εταιρεία Update Entertainment και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο Τουρισμό Πολυτελείας, διεκδικώντας τη δική της ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Ο τουρισμός πολυτελείας τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται ως η νέα παγκόσμια τάση. Η προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό μιας και στην Ελλάδα το 7% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό πολυτελείας.

Στη γιορτή αυτή για τον Τουρισμό Πολυτελείας θα φιλοξενηθούν διεθνούς φήμης ομιλητές, προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, παράγοντες του τουρισμού, δημοσιογράφοι από μεγάλα εγχώρια και διεθνή μέσα, διασφαλίζοντας την προβολή της χώρας μας και την ανάδειξή της ως Luxury Travel Destination.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι θεματικές ενότητες και η λίστα των ομιλητών.