Και ενώ ο συνεδριακός τουρισμός απέχει ακόμα πολύ από την επαναφορά του σε κανονικά επίπεδα, τα έσοδα που έχει πετύχει μέσα στο 2022 έχουν ήδη φτάσει τα 1,7 δις. ευρώ, την ώρα που τα συνολικά τουριστικά έσοδα ήταν 8,8 δις. ευρώ στο 7μηνο. Κι αυτό, χωρίς καμία προωθητική δράση από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας με δημοσιογράφους που πραγματοποίησε ο HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers – Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων), κανένα διαφημιστικό σποτάκι του ΕΟΤ δεν αφορά τον συνεδριακό τουρισμό. Επιπλέον, η νέα πρόεδρος του HAPCO & DES, Σίσσυ Λιγνού, σημείωσε ότι παραμένουν στα συρτάρια τα , τα χρονίζοντα αιτήματα του κλάδου, η ικανοποίηση των οποίων θα αυξήσει τα έσοδα της χώρας, ενώ από τον Απρίλιο 2021 έχει κατατεθεί στο υπουργείο μελέτη που εκπονήθηκε από τον HAPCO & DES, χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα.

Στην εκδήλωση, τα μέλη του Δ.Σ. HAPCO & DES: η Πρόεδρος Σίσσυ Λυγνού, ο Αντιπρόεδρος Α’ Παναγιώτης Ποδηματάς, η Γενική Γραμματέας Αντωνία Αλεξάνδρου, η Επίτιμη Πρόεδρος Ρένα Τόλη και τα μέλη Ζένια Κερασίδου, Βαγγέλης Πάντος και Μαρία Παπαπαναγιώτου, εκπροσωπώντας το σύνολο του Δ.Σ, υποδέχτηκαν τους δημοσιογράφους και ανέδειξαν τις δράσεις του συνδέσμου.