Συστηματικές δράσεις για την ενίσχυση του ρεύματος επισκεπτών από την Ινδία κάνει το υπουργείο Τουρισμού. Μετά τα πρόσφατα μέτρα που ελήφθησαν για την εξομάλυνση της διαδικασίας έκδοσης visa στην Ινδία αλλά και την επικύρωση, από τα δύο Κοινοβούλια, της υπογραφής της συμφωνίας για παροχή αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών, ο Βασίλης Κικίλιας είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, Amrit Lugun.

Συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία στην οπτικοακουστική και κινηματογραφική βιομηχανία, καθώς και η ενίσχυση του γαμήλιου και γαστρονομικού τουρισμού. Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα των Ινδών που διαβιούν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού να συναντώνται ανά ομάδες, στην Ελλάδα, προκειμένου να περνούν μία μακρά περίοδο των διακοπών τους στη χώρα μας.

Ο Πρέσβης υπογράμμισε τη δυνατότητα που ανοίγεται πλέον για απευθείας πτήσεις από την Ινδία προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τη σύνδεση έξι πόλεων εκατέρωθεν με απευθείας πτήσεις, επί τη βάσει των προβλέψεων της σχετικής συμφωνίας.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε τους ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που συνδέουν διαχρονικά τους δύο λαούς.