Στην “αφρόκρεμα” των γαμήλιων προορισμών αναδεικνύεται η Σαντορίνη, όπως αποκαλύπτει η Future Market Insights (FMI) στην τελευταία μελέτη της για τις προοπτικές της αγοράς των γαμήλιων προορισμών τη δεκαετία 2022-2032.

Σύμφωνα με την Future Market Insights, η παγκόσμια αγορά γάμων προορισμού κατέχει προβλεπόμενο μερίδιο 22,81 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2022 και είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 54,44 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2032, κινούμενη με Σύνθετο Ετήσιο Ρυθμό Ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 6% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης (2022-2032).

Η αγορά αυτή θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 29% εφέτος, σε σχέση με πέρυσι. Αυτή η ανάπτυξη φαίνεται να πυροδοτείται από παράγοντες όπως η αυξανόμενη μεσαία τάξη, η άνθηση της οικονομίας και να τροφοδοτείται από φιλοδοξίες που προκαλούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι μία από τις πιο ελκυστικές αγορές κατά την περίοδο πρόβλεψης, με το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει τους περισσότερους γάμους προορισμού και να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 28% του μεριδίου αγοράς εφέτος.

Στους Top προορισμούς για τη διοργάνωση γάμων στην Ευρώπη ξεχωρίζουν η Σαντορίνη, η Τοσκάνη, το Πόρτο, η Ακτή Αμάλφι και το Εδιμβούργο.