να τεθεί σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 12:00 το North Evia – Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr, για την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδίδουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις δυο πληγείσες περιοχές. Δικαιούχοι είναι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που δεν είναι ωφελούμενοι των προγραμμάτων Κοινωνικός Τουρισμός, Τουρισμός για Όλους και συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την περίοδο 2021-2022.

Το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης προσδιορίζεται ως εξής:
α) για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν ως προορισμό τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης -Αγίας Άννας, η ενίσχυση ανέρχεται σε 150 ευρώ για όλες τις Φάσεις της δράσης, πλην της Φάσης 2 (Αυγούστου) που ανέρχεται στα 100 ευρώ.
β) για τους δικαιούχους που θα επιλέξουν ως προορισμό τη Σάμο, η ενίσχυση ανέρχεται σε 300 ευρώ για όλες τις Φάσεις της δράσης, πλην της Φάσης 2 (Αυγούστου) που ανέρχεται στα 200 ευρώ.