Περισσότεροι από 500.000 Αμερικανοί αναμένονται μόνο στην Αθήνα και μόνο με απευθείας πτήσεις μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία που αναπτύχθηκε με τις ΗΠΑ όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται απευθείας από Αμερική 9 πτήσεις την ημέρα, ένας αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε 63 πτήσεις την εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης στη χώρα μας εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα τουρισμού. Επιπλέον σημείωσε ότι η ζήτηση των αεροπορικών εισιτηρίων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής για την καλοκαιρινή σεζόν.

Επί τάπητος, βρέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και για την προσθήκη νέων προορισμών με την καθιέρωση περισσότερων απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας.