Τριετές Μνημόνιο συνεργασίας με τη NatTour AΜKE υπέγραψε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τριετές Μνημόνιο συνεργασίας με τη NatTour AΜKE υπέγραψε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ με στόχο την ανάπτυξη δικτύου τουριστικών γραφείων ως Greek Bike Specialists και την ενίσχυση του αειφόρου τουρισμού στη χώρα μας.

Με το Μνημόνιο, επιδιώκεται η προβολή, προώθηση και ανάπτυξη τόσο του ποδηλατικού τουρισμού, όσο και του ποδηλάτου ως ήπιου μέσου μετακίνησης των τουριστών της χώρας, σε μια εποχή όπου ο υγιής τρόπος ζωής και το αποτύπωμα άνθρακα των μετακινήσεων στο περιβάλλον αποτελούν βασικές ανησυχίες και επιταγές τόσο από τη σκοπιά των ταξιδιωτών όσο και από την τουριστική βιομηχανία.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, ο ΗΑΤΤΑ θα αναδείξει τις δραστηριότητες του ποδηλάτου στον οργανωμένο τουρισμό και θα προβάλλει τα σήματα «Bike Friendly» και «Greek Bike Specialist» σε δράσεις και ενέργειες που οργανώνει ή συμμετέχει, με στόχο να διαδώσει τα οφέλη της εναλλακτικής δραστηριότητας που μπορεί να συμβάλλει θετικά στον ελληνικό τουρισμό. Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Νικόλας Κελαϊδίτης αναφέρθηκε στη βιώσιμη ανάπτυξη και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των ταξιδιωτών, ως προαπαιτούμενα για τον ελληνικό τουρισμό του μέλλοντος. Η γενική διευθύντρια της NatTour Βίκυ Καραντζαβέλου τόνισε ότι ήρθε η ώρα της πιστοποίησης των τουριστικών γραφείων για τη χρήση του ποδήλατου στους ελληνικούς προορισμούς.