Το ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Google είναι το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Στον αντίποδα, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου φιγουράρει στη δεύτερη θέση της λίστας των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τις χειρότερες βαθμολογίες.

Η Holidu, η μηχανή αναζήτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων για διακοπές, αναζήτησε τα αεροδρόμια με τις καλύτερες κριτικές, με βάση τη μέση βαθμολογία της Google και τον αριθμό των κριτικών. Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τα χειρότερα αεροδρόμια, η Holidu προτείνει εναλλακτικές, βασισμένες στις αξιολογήσεις άλλων χρηστών.

Τα Top 5 αεροδρόμια με την καλύτερη βαθμολογία
Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, έχει μέσο όρο βαθμολογίας στο Google 4,4 (24.467 κριτικές). Όπως επισημαίνεται «η Ελλάδα έμεινε σχετικά ανεπηρέαστη από την ευρωπαϊκή αεροπορική μανία, με τις περισσότερες καθυστερήσεις να παρατηρούνται στα αεροδρόμια αναχώρησης με πτήσεις προς τη χώρα μας. Η πτήση σας έχει καθυστέρηση; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία φύλαξης αποσκευών, τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου, τις εκθέσεις αρχαιολογικών ευρημάτων και μια μεγάλη ποικιλία εστιατορίων και καφετεριών. Το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει τόσα πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες του!».

Στη λίστα ακολουθούν το αεροδρόμιο της Ζυρίχης (μέσος όρος βαθμολογίας Google 4,4 / 14.267 σχόλια), το Francisco de Sá Carneiro, στο Πόρτο της Πορτογαλίας (βαθμολογία 4,4 / 11.904 κριτικές), το διεθνές Αεροδρόμιο Αλικάντε, στην Ισπανία (βαθμολογία 4,3 / 10.547 κριτικές) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Μάλτας (βαθμολογία 4,3 + 6.279 κριτικές).

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν το Αεροδρόμιο Μονάχου, Γερμανία – (βαθμολογία 4,2 / 19.850 κριτικές), το αεροδρόμιο Palma De Mallorca, Ισπανία – (βαθμολογία 4,2 / 19.107 κριτικές), το αεροδρόμιο Vaclav Havel Prague, Τσεχία – (βαθμολογία 4,2 / 13.786 κριτικές), το αεροδρόμιο Gran Canaria, Ισπανία – (βαθμολογία 4,2 / 10.565 κριτικές) και το αεροδρόμιο Ελσίνκι, Φινλανδία – (βαθμολογία 4,2 / 8.319 κριτικές). Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης φιγουράρει στην 11η θέση της Ευρώπης, με βαθμολογία 4,2 και 8.124 κριτικές.

Τα 5 ευρωπαϊκά αεροδρόμια με τη χειρότερη βαθμολογία
Στο αντίποδα τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη είναι το Bordeaux-Mérignac, στη Γαλλία με μέσο όρο βαθμολογίας Google 2,7 και 5.700 κριτικές. Τα κυριότερα παράπονα για αυτό το αεροδρόμιο ήταν το μικρό του μέγεθος και η έλλειψη θέσεων για τους ταξιδιώτες. Ως εναλλακτική, η Holidu προτείνει το αεροδρόμιο της Τουλούζης-Blagnac (3,9 / 5.041*). Στη δεύτερη θέση, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με μέσο όρο βαθμολογίας 2,8. Tα περισσότερα παράπονα αφορούν τον συνωστισμό και τον ανεπαρκή εξοπλισμό για τα δεδομένα της τουριστικής κίνησης. Ως εναλλακτική προτείνεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Χανίων (4,0 / 3,678*) το οποίο απέχει μόλις 2 ώρες οδήγησης από το Ηράκλειο. Το αεροδρόμιο του Luton και του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο, και το Διεθνές αεροδρόμιο Berlin Willy-Brandt στη Γερμανία συμπληρώνουν την πεντάδα.