Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα και ο UNWTO καλεί κάθε μέλος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας να αναλάβει ενεργό ρόλο στον ετήσιο εορτασμό, που φέτος έχει θέμα “Rethinking Tourism”. Η παγκόσμια ημέρα φέτος θα επικεντρωθεί στην επανεξέταση της ανάπτυξης του κλάδου, τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη συνάφεια. Αυτό σημαίνει να βάζεις τους ανθρώπους και τον πλανήτη σε προτεραιότητα και να φέρνεις όλους, από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις έως τοπικές κοινότητες, γύρω από ένα κοινό όραμα για έναν πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικό τομέα.

Με «Ελληνικό Πρωινό» οι Ξενοδόχοι και το Αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Με το σερβίρισμα «Ελληνικού Πρωινού» γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ελληνική ξενοδοχία και ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας. Πρόκειται για τη δυναμική δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, «Ελληνικό Πρωινό» που αναδεικνύει τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό το ΞΕΕ σε συνεργασία με τον Δ.Α.Α. και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού προσέφερε χθες στον χώρο Αναχωρήσεων του Αεροδρομίου «Ελληνικό Πρωινό».

Η υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη χαιρετώντας την πρωτοβουλία προάγγελο της σημερινής γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο ΔΑΑ, σημείωσε ότι:

«Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα τουρισμού εστιάζοντας στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και με όχημα την ελληνική γαστρονομία ταξιδεύουμε την εικόνα της χώρας μας πιο μακριά ! Εστιάζουμε στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον». Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας κ. Αλέξανδρος Βασιλικός το καινοτόμο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» ξεκίνησε το 2010 από το ΞΕΕ και έκτοτε έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία καταξίωσης, μέσα από τον διαρκή εμπλουτισμό του και τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή. «Κάθε μέρα, με κάθε πρωινό, τα ξενοδοχεία που έχουν αγκαλιάσει το «Ελληνικό Πρωινό», γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας» ανέφερε ο κ. Βασιλικός.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία δήλωσε: «Η σημερινή «Πρόσκληση σε… Ελληνικό Πρωινό» είναι μια ακόμα έκφραση της πολυδιάστατης συνεργασίας μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με την Ένωση Ξενοδόχων, Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για εμάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας».

Η Προέδρος της ΕΞΑΑΑ κα Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς επισήμανε ότι : «Το ‘Ελληνικό Πρωινό’ είναι μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε όσο λίγες από Έλληνες και ξένους επισκέπτες και η φήμη του έχει ήδη ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Εκφράζει την Ελλάδα μας, εκφράζει την φιλόξενη καλημέρα μας και κυρίως στηρίζει και αναδεικνύει την ελληνική παραγωγή τοπικών προϊόντων και τους Έλληνες παραγωγούς».

Ριζικές λύσεις για τον τουρισμό
Δημήτριος Καραλής, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας
Μήνυμα “να δούμε με σύνεση το μέλλον χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά με ενσυναίσθηση της νέας πρόκλησης και των κινδύνων που απορρέουν από αυτήν” μεταφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, κ. Δημήτριος Καραλής, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Όπως τονίζει: «Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα δεν προσφέρεται, φυσικά, στην υπενθύμιση και ανάδειξη προβλημάτων. Τα προβλήματα όμως γεννούν τον προβληματισμό και προς αυτή την κατεύθυνση επαγγελματίες και κυβέρνηση οφείλουμε από κοινού να πορευτούμε μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο που θα μας επιτρέψει να σταθούμε ως χώρα και ως επιχειρήσεις και πάλι όρθιοι προς όφελος και των λοιπών οικονομικών δραστηριοτήτων και της εθνικής οικονομίας, γενικότερα. Είναι ευκαιρία λοιπόν να δούμε με σύνεση το μέλλον χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά με ενσυναίσθηση της νέας πρόκλησης και των κινδύνων που απορρέουν από αυτήν. Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με όραμα και προοπτική. Να αποστούμε από βραχυχρόνιους σχεδιασμούς αποφεύγοντας να ακολουθούμε την τακτική του “τσιρότου” στην πληγή, αλλά αναζητώντας ριζικές λύσεις που θα μας βγάλουν από το διαφαινόμενο αδιέξοδο».