Τα δύο χρόνια χωρίς διακοπές έχουν κοστίσει τόσο πολύ στους Βρετανούς, που δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν διακοπές, και μάλιστα παρατεταμένες ή ιδιαίτερες, παρά το απερίγραπτο χάος που επικρατεί στα αεροδρόμια της χώρας τους.

Αυτό προκύπτει από έρευνα του σπεσιαλίστα στην ταξιδιωτική ασφάλιση, AllClear, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.016 ενηλίκων Βρετανών, σύμφωνα με την οποία το 72% επιθυμεί να κάνει αξέχαστες διακοπές.

Αντίστοιχο ποσοστό δήλωσε ότι η πανδημία άλλαξε την άποψή του σχετικά με τη σημασία των ταξιδιών στο εξωτερικό, με το 35% εξ αυτών να αναφέρει ότι η εμπειρία καραντίνας έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη για ταξίδια, όσο αυτό είναι εφικτό. Άλλο ένα 19% δήλωσε ότι επιθυμεί να πραγματοποιήσει σχέδια διακοπών ζωής, ενώ ένα 12% ότι θα ήθελε να κάνει παρατεταμένες διακοπές.

Η επιθυμία να σταματήσει η αναβολή των ταξιδιωτικών σχεδίων είναι πιο ισχυρή στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (το 46% των ηλικιών άνω των 55 ετών και το 45% των συνταξιούχων). Οι άνω των 65 προτίθενται επίσης να πληρώσουν περισσότερα, με μέσο όρο ατομικών δαπανών στις 1.457 λίρες, έναντι 1.001 λίρες πέρυσι.