Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 90% της πορτογαλικής εταιρείας «HR Aluguer de Automóveis S.A.» ανακοίνωσε η Autohellas. Η HR Automóveis αποτελεί (από το 1998) τον δικαιοδόχο (franchisee) της Hertz International στην Πορτογαλία και διαθέτει έναν στόλο 6.000 αυτοκινήτων.

Επιπλέον, η εταιρεία κατέχει το σήμα δικαιόχρησης της Hertz για τις Αζόρες και την Ανγκόλα μέσω διακαιοδόχων (sub-franchisees) εισπράττοντας καθαρό έσοδο από δικαιώματα χρήσης (royalties). Η HR Automóveis Πορτογαλίας απασχολεί 270 άτομα προσωπικό, ενώ ο κύκλος εργασιών για το 2022, εκτιμάται να κυμανθεί μεταξύ 75εκ.-80εκ. ευρώ. Το τίμημα εξαγοράς του 90% ήταν 31.5εκ. ευρώ, ενώ υπό προϋποθέσεις κερδοφορίας για την περίοδο 2022-24 μπορεί να αυξηθεί συνολικά κατά 7.5εκ. ευρώ επιπλέον.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς καθιστά την HR Automóveis Πορτογαλίας τη μεγαλύτερη θυγατρική της Autohellas στο εξωτερικό. Η προσθήκη της διπλασιάζει τον κύκλο εργασιών του Ομίλου στο εξωτερικό από ενοικίαση αυτοκινήτων συγκριτικά με το σύνολο της δραστηριότητας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Σερβία, Μαυροβουνίου και Κροατία.