Η Emirates υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 «Μόνο μια Γη», μέσα από ένα μεγάλο εύρος πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει τόσο εν πτήσει όσο και στο έδαφος. Η περιβαλλοντική στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες: στη μείωση των εκπομπών ρύπων, στην υπεύθυνη κατανάλωση, καθώς και στη διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων.

Ακολουθώντας τις αρχές διαχείρισης απορριμμάτων, τα προϊόντα ανακυκλώνονται, τα πλαστικά καλαμάκια και οι αναδευτήρες έχουν αντικατασταθεί από χάρτινα και ξύλινα προϊόντα. Οι κουβέρτες της Οικονομικής Θέσης παράγονται από 28 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια η κάθε μία. Χάρη σε αυτές τις πρωτοβουλίες, η Emirates θα έχει συμβάλλει -έως τα τέλη αυτού του έτους- στην αποφυγή κατάληξης 150 εκατ. πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης σε χώρους υγειονομικής ταφής. Επιπλέον, τα νέα πακέτα περιποίησης της Οικονομικής Θέσης, υποβλήθηκαν σε ελέγχους βιωσιμότητας πριν την εισαγωγή τους στα αεροσκάφη. Για τους νεότερους επιβάτες της Emirates, οι δωρεάν τσάντες με παιχνίδια, τα πακέτα βρεφικών προϊόντων και τα λούτρινα παιχνίδια της αεροπορικής εταιρείας κατασκευάζονται επίσης από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια. Τον Απρίλιο του 2020, τα μενού που ήταν τυπωμένα σε χαρτί αντικαταστάθηκαν από ψηφιακά μενού στην Οικονομική Θέση, μία κίνηση που οδήγησε στην εξοικονόμηση 44 τόνων χαρτιού ανά μήνα.

Μείωση εκπομπών: Η Emirates εστιάζει σταθερά στη λειτουργία του στόλου της με τον πιο αποτελεσματικό και υπεύθυνο τρόπο, περιορίζοντας την κατανάλωση καυσίμων. Επίσης συνεργάζεται με παρόχους υπηρεσιών αεροναυτιλίας για την εφαρμογή διαδρομών που εξοικονομούν καύσιμα και χρόνο.

Επί του εδάφους: Μεταξύ άλλων, η Emirates επενδύει σε συστήματα ηλιακής ενέργειας για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στις κύριες εγκαταστάσεις της στο Ντουμπάι, εξοικονομώντας πάνω από 4 εκατ. κιλά εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ετησίως. Αυτή την εβδομάδα, η Emirates θα προβεί σε δοκιμαστική λειτουργία ενός carbon-free ηλεκτρικού λεωφορείου για έξι μήνες για να μεταφέρει επιβάτες από απομακρυσμένους σταθμούς, το οποίο μπορεί να διανύσει έως και 100 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Διατήρηση της άγριας ζωής και των οικοτόπων: Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Emirates συμβάλλει στην υποστήριξη ενός βιώσιμου και ισορροπημένου οικοσυστήματος στο DDCR μέσω μιας συνεχούς επένδυσης άνω των 28 εκατ. AED, ενώ υποστηρίζει την προστασία της άγριας φύσης της Αυστραλίας μέσω του θερέτρου Emirates One&Only Wolgan Valley, το οποίο βασίζεται στη διατήρηση και βρίσκεται στην περιοχή Greater Blue Mountains που ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Δεσμεύεται επίσης να καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.