Το Seneca Medical Group, που προσφέρει υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών, φιλοξένησε εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της εξωστρέφειας των εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι ο τουρισμός Υγείας διαθέτει δυναμική και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού. Ο πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε ότι η χώρα μας κατάφερε από τη 10η θέση, στην οποία βρισκόταν στο παρελθόν, να ανέβει στην 5η παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον ιατρικό τουρισμό. Ο CEO του Seneca Medical Group, Γιώργος Κοτταρίδης, σημείωσε ότι η Πολιτεία πρέπει να εστιάσει περισσότερο στον ιατρικό τουρισμό.

Αναφορικά με το θετικό παράδειγμα της Seneca, τόνισε ότι, μόνο στην κλινική της Αθήνας του Ομίλου, το 45% των πελατών που έρχονται για αποκατάσταση της τριχόπτωσης προέρχονται από το εξωτερικό. Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε ο CEO του Seneca Medical Group ήταν η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας της χώρας, για να μπορούν να αδειοδοτούνται ιατρικές υπηρεσίες μέσα σε τουριστικές υποδομές.

Είναι αναγκαίο, όπως ανέφερε, να διευκολυνθεί η απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης για τις μονάδες ιατρικού τουρισμού και να επιδοτούνται
οι κλινικές ιατρικού τουρισμού από το κράτος, βάσει της επισκεψιμότητας ασθενών από το εξωτερικό.