Έχοντας πλέον εξασφαλίσει τη σταθερή ροή τουριστών από τις βασικές αγορές της Ελλάδας, το Υπουργείο Τουρισμού επιχειρεί και το άνοιγμα νέων αγορών, θέτοντας τις βάσεις για την επόμενη σεζόν.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτές τις ημέρες υλοποιείται ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για τους εκπροσώπους πέντε μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Νότιας Κορέας σε Αθήνα-Αττική, Κορινθία, Ρόδο και Σαντορίνη, με τη συμβολή του ΕΟΤ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στη Σεούλ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη συνδρομή άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των τουριστικών φορέων, καθώς και επισκέψεις σε ξενοδοχειακές και άλλες υποδομές, επίσκεψη σε οινοποιείο, καθώς και σε σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους των περιοχών.

Στόχος του fam trip είναι να καταστεί η Ελλάδα περισσότερο γνωστή στους Κορεάτες επαγγελματίες του κλάδου ως ένας ιδιαίτερος πολιτισμικός, ιστορικός, αρχαιολογικός και γαστρονομικός προορισμός, ώστε στην μετά-Covid εποχή να ενισχυθούν οι ροές επισκεπτών από αυτή τη σημαντική αναδυόμενη αγορά προς τη χώρα μας.

Στο ταξίδι εξοικείωσης συμμετέχουν οι εκπρόσωποι τριών κορυφαίων ταξιδιωτικών ομίλων της κορεατικής αγοράς με υψηλή δραστηριοποίηση στην Ευρώπη (Lotte Tour, Hana Tour και Hanjin Tour) και δύο ιδιαίτερα ανερχόμενων διαδικτυακών ταξιδιωτικών πλατφορμών, που προσφέρουν περισσότερα από 23.000 προϊόντα για ταξίδια στο εξωτερικό σε περισσότερες από 800 πόλεις παγκοσμίως (My Real Trip και Yellow Ballon).

Οι Κορεάτες πράκτορες συναντήθηκαν χθες στα γραφεία του ΕΟΤ με τη Γενική Διευθύντρια Σοφία Λαζαρίδου και στελέχη του Οργανισμού, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας», Δημήτρη Μουτούση. Η εκπρόσωπος της Hanjin Travel, θυγατρικής της Korean Air, επιβεβαίωσε την επανέναρξη απευθείας πτήσεων charter Σεούλ-Αθήνα-Σεούλ κατά τον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Κάλεσμα Κικίλια στην Emirates για πτήσεις από Θεσσαλονίκη
Μετά από πέντε χρόνια απευθείας πτήσεων της Emirates στη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ο υπουργός Τουρισμού κάλεσε την αεροπορική εταιρεία να εντάξει και τη Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμά της. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από την εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα για απευθείας αεροπορική σύνδεση του Ντουμπάι και της Νέας Υόρκης και με το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, το οποίο -όπως είπε- μπορεί να γίνει κόμβος για όλα τα Βαλκάνια.

«Οι κάτοικοι των Βαλκανικών χωρών προτιμούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω της Θεσσαλονίκης. Το αεροδρόμιο “Μακεδονία” έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Οι επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι συνεχείς. Το λιμάνι της πόλης συνδέεται με το αεροδρόμιο για το check-in και τη μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών, ενώ η κρουαζιέρα -ειδικά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης- παρουσιάζει αύξηση φέτος σε ποσοστό 250%, γεγονός που δείχνει τη δυναμική της πόλης», κατέληξε ο Υπουργός Τουρισμού.