Την ώρα που διακηρύσσεται η στροφή του ελληνικού τουρισμού προς εναλλακτικές μορφές, οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι ένας τομέας που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευθύνη και γνώση. Και οι πιστοποιήσεις είναι απαραίτητο συστατικό αυτής της διαδικασίας. Η Ομοσπονδία FedHATTA συμμετείχε στην απονομή των πιστοποιητικών που διοργάνωσε στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας, το μέλος της, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής (ΣΕΤΕΥΔΑ).

Η διοργάνωση αφορούσε πιστοποιήσεις μέσω του ΕΣΥΔ (Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης στον κλάδο των Τουριστικών Υπαίθριων Δραστηριοτήτων), οι οποίες απονεμήθηκαν στους επιτυχόντες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας εταιρειών τουριστικών υπαιθρίων δραστηριοτήτων EC-OE, Jean Yves Lapeyrere, τον διευθυντή του φορέα πιστοποίησης Ελλάδας DQS Hellas Παναγιώτη Γιαννούτσο, τον πρόεδρο της ΣΕΤΕΥΔΑ Στέφανο Σιδηρόπουλο, και τον Πρόεδρο της FedHATTA Λύσανδρο Τσιλίδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο Μπάφι προς τιμή του Μιχάλη Τσουκιά, του εμπνευστή του σχήματος πιστοποίησης των οδηγών και στελεχών υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης: «Έχει μεγάλη σημασία να αισθάνεται ασφαλής ο ταξιδιώτης που έχει επιλέξει τη χώρα μας για να πραγματοποιήσει περιπάτους, ανάβαση, αναρρίχηση ή οποιαδήποτε άλλη υπαίθρια δραστηριότητα».