Ο tour operator Sunweb Group απέκτησε τον τέταρτο μεγαλύτερο τουριστικό πράκτορα της Σουηδίας Airtours. Η εξαγορά ενισχύει τη θέση του Sunweb στη Σκανδιναβία και συνάδει με τη φιλοδοξία να είναι ένας από τους μεγαλύτερους διοργανωτές διακοπών στις σκανδιναβικές χώρες.

Το Sunweb Group ιδρύθηκε το 1991 και εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες ετησίως σε επτά ευρωπαϊκές χώρες. Με γνωστά brands όπως το Sunweb, Eliza, κ.λπ., το Sunweb Group έχει ετήσιο τζίρο άνω των 800 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία εξαγοράστηκε το 2019 από το ταμείο της επενδυτικής εταιρείας Triton’s Triton V.

Η Airtours, η οποία ιδρύθηκε το 1998, έχει περίπου 100.000 πελάτες – ταξιδιώτες κάθε χρόνο. Μέσω της εξαγοράς, ο Όμιλος Sunweb συμπληρώνει τις τρέχουσες δραστηριότητές του στη Δανία και τη Σουηδία και γίνεται ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη Σκανδιναβία.

Στην ανακοίνωση της εξαγοράς δεν αναφέρονται οικονομικές λεπτομέρειες. Να σημειωθεί ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει στην κατοχή της ξενοδοχεία ή αεροπλάνα.