Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, OECON Group και dot2dot ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα τον προσβάσιμο τουρισμό και την εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου FAST-Facilitating Accessibility in Support of Tourism της OECON Group, καθώς και το νέο εγχείρημα της dot2dot στον προσβάσιμο τουρισμό εμπειρίας, η Access Simple, καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της οποίας αποτέλεσε η συμμετοχή των μελών της σε εκπαίδευση στο πλαίσιο του έργου.

Η κα Λίνα Τσαλταμπάση, Πρόεδρος της OECON Group, επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, μίλησε για τη δυναμική των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την αξιοποίηση των πόρων που αυτά παρέχουν για την ανάπτυξη και εξέλιξη νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Ο κ. Γιώργος Τσάνης, στέλεχος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της OECON Group, ανέλυσε τα αποτελέσματα του έργου FAST-Facilitating Accessibility in Support of Tourism, οι πόροι του οποίου αξιοποιήθηκαν πλήρως, ενώ η κα Βασιλική Καρτσιακλή, αρχαιoλόγος, πιστοποιημένη ξεναγός και συνιδρύτρια της dot2dot, παρουσίασε την Access Simple, startup που παρέχει προσβάσιμες τουριστικές υπηρεσίες.

Όπως δήλωσε η κα Καρτσιακλή, «Όραμα της Access Simple είναι να κάνει την Ελλάδα τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό για όλους, χωρίς περιορισμούς ή αποκλεισμούς». Παράλληλα διεξήχθη συζήτηση για τη συμπερίληψη στον τουρισμό με ομιλητές ειδικούς από το χώρο της αναπηρίας.