Στον κλάδο της κρουαζιέρας μπαίνει ο όμιλος Καράτζη με τη συμμετοχή και της Time4Vacation, συμφερόντων Δημήτρη Χαριτίδη. Όπως επιβεβαίωσαν στο H&R πηγές του ομίλου Καράτζη, η εταιρεία προχώρησε στην αγορά ενός ταχύπλοου σκάφους από την Ισπανία, έναντι 5 εκατ. ευρώ, το οποίο εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσει ημερήσιες κρουαζιέρες στη δημοφιλή γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη.

Πρόκειται για ένα σκάφος Monohull High Speed χωρητικότητας 750 επιβατών και 180 αυτοκινήτων, το οποίο φέτος θα πραγματοποιεί μόνο ημερήσιες κρουαζιέρες ενώ στην επόμενη σεζόν προγραμματίζεται να επεκταθεί και στην ακτοπλοΐα. Η νέα εταιρεία, υπό την επωνυμία Panellenic Lines, αναμένει τις επόμενες ημέρες να παραλάβει το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και ετήσιου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, εργασίες που κόστισαν συνολικά κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Έτσι ο όμιλος Καράτζη, μετά τη δραστηριοποίησή του στον ξενοδοχειακό κλάδο (Nana Golden Beach και Nana Princess Suites Villas & Spa) και μετά την πρόσφατη ίδρυση της εταιρείας Panellenic Private Aviation, στον χώρο των ιδιωτικών VIP πτήσεων, ο όμιλος επεκτείνεται και στις θαλάσσιες μεταφορές.

Στο φιλόδοξο εγχείρημα θα συμμετέχει και το ΚΤΕΛ Ηρακλείου, με την εταιρεία CTRS – Cretan Transportation Services, ενώ έχει ήδη “αγκαλιαστεί” από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες του Ηρακλείου.