Εντυπωσιασμένοι από την τοπική φιλοξενία, την εξαίρετη γαστρονομική εμπειρία, την εκτεταμένη αμμώδη ακτογραμμή, την ηλιοφάνεια που επεκτείνεται και κατά τους φθινοπωρινούς μήνες και την ιστορική κληρονομιά της, δήλωσαν για την Ηλεία οι εκπρόσωποι 13 γερμανικών τουριστικών πρακτορείων, που επισκέφθηκαν την περιοχή από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.
Το ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Tour Operator LMX, την αεροπορική εταιρεία Condor και την Aldemar, με στόχο τη γνωριμία των Γερμανών επαγγελματιών με τον προορισμό και την περαιτέρω προώθησή του στη γερμανική αγορά.
Παράλληλα, από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου τους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων επισκέφθηκε 7μελές συνεργείο του πολωνικού ομίλου media Wirtualna Polska TV. Το ταξίδι διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας σε συνεργασία με τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα τουριστικών πωλήσεων στη χώρα Wajacje.pl του ίδιου ομίλου και με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Metaxas Hospitality.
Το σχετικό επεισόδιο, διάρκειας 23’, θα προβληθεί σε νέα ταξιδιωτική εκπομπή της WP TV (με 1 εκατ. τηλεθεατές/μήνα) αρχικά τον Ιανουάριο του 2023 και κατόπιν σε τουλάχιστον 23 επαναλήψεις, με εκτιμώμενη συνολική τηλεθέαση περίπου 1 εκατ. ατόμων.