Μία μοναδική εγκατάσταση αθλητικού τουρισμού αναψυχής είναι υπό εξέλιξη στη Ρόδο, το Αθλητικό Πάρκο Περιπέτειας Rhodes Skate Park που αποτελεί τη Β’ Φάση του Επενδυτικού Σχεδίου Αθλητικού Τουρισμού Αναψυχής, μετά το Surfpower Sports Resort που κατασκευάστηκε και ήδη λειτουργεί, στο πλαίσιο του Project “Sports Tourism Greece”, που ιδρύθηκε από τον Αχιλλέα Τζίμα και τον Χρήστο Πετρέα, και ασχολείται από το 2004 με την προώθηση του αθλητικού τουρισμού αναψυχής.

Το Rhodes Skate Park είναι μοναδικό γιατί συνδυάζει μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων αναψυχής σε έναν ενιαίο χώρο. Πρόκειται για επένδυση ύψους €500.000 (Β’ Φάση του επενδυτικού προγράμματος) ενός Αθλητικού Πάρκου Περιπέτειας, διεθνών προδιαγραφών, που λειτουργεί ήδη από το καλοκαίρι του 2018, στην παραλία Ιαλυσού, στη Ρόδο.

Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων περιπέτειας σε συνδυασμό με την αθλητική ενασχόληση, έχουν επισημανθεί εδώ και αρκετά χρόνια και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και από διάφορες μελέτες και έρευνες, ότι είναι από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες τουριστικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα δε μετά την πανδημία, γιατί τα ατομικά σπορ δημιουργούν και αίσθημα ασφάλειας, που πλέον είναι σημαντικός παράγων επιλογής προορισμού. Άλλωστε εκτιμάται ότι περίπου 5% των επισκεπτών – τουριστών της Ρόδου, έρχονται συγκεκριμένα για να ασχοληθούν με αθλητισμό αναψυχής, κυρίως για θαλάσσια αθλήματα, και επιπροσθέτως, εκτιμάται ότι το 10% των επισκεπτών – τουριστών κατά την παραμονή τους στη Ρόδο, κάνει κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Το Rhodes Skate Park θα διαθέτει καντίνα υψηλού επιπέδου γαστρονομίας, πλατεία τραπεζοκαθισμάτων για την εστίαση, και υπηρεσίες μουσικής με DJ – active music, για την τοπική και την τουριστική νεολαία. Επίσης θα διατίθενται υπηρεσίες WIFI, TV, και Webcams. Για την πρόσθετη εξυπηρέτηση των πελατών προβλέπονται εγκαταστάσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, παροχή Πρώτων Βοηθειών, τουαλέτες με ντους, τουαλέτα ΑΜΕΑ, χώρος αποθήκευσης (lockers) πελατών, χώρος στάθμευσης ποδηλάτων, ενοικίαση ποδηλάτων και άλλου adventure σπορ εξοπλισμού.
Στον ίδιο χώρο του Rhodes Skate Park, θα είναι τα Γραφεία του Τουριστικού Γραφείου PLUS-TOUR, που λειτουργεί ως Local DMC, για δραστηριότητες περιπέτειας και οργανωμένες δράσεις αθλητισμού αναψυχής στην ύπαιθρο.

Το Rhodes Skate Park ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Με την προϋπόθεση της ομαλοποίησης των διεθνών εξελίξεων η νέα επένδυση του Rhodes Skate Park θα είναι λειτουργική στις αρχές του 2023.