Πέμπτος δημοφιλέστερος Ευρωπαϊκός προορισμός για το επόμενο διεθνές ταξίδι των Ευρωπαίων το φθινόπωρο είναι η Ελλάδα, με μερίδιο ζήτησης μόλις στο 6,4%, με πρώτη επιλογή τους τη Γαλλία, δεύτερη την Ισπανία, τρίτη την Ιταλία και τέταρτη τη Γερμανία. Αυτά προκύπτουν από την πιο πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων, ETC και δείχνουν ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από το να εγκαθιδρυθεί στη συνείδηση των Ευρωπαίων ως προορισμός και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.
Στην 4η θέση των προτιμήσεων των Βρετανών είναι η Ελλάδα για τα τρία κορυφαία είδη διακοπών, τα city break, οι διακοπές ήλιου-θάλασσας και σε παράκτιους προορισμούς.
Η Ελλάδα εμφανίζεται ως 2ος δημοφιλέστερος προορισμός για τους Γάλλους ταξιδιώτες, οι οποίοι δίνουν έμφαση στα πολιτιστικά ταξίδια, στα ταξίδια υπαίθρου και στις διακοπές ήλιου-θάλασσας. Η Ελλάδα είναι επίσης 5η επιλογή για τους Ιταλούς με ενδιαφέρον για πολιτισμό, ταξίδια υπαίθρου και ευεξίας, για τους Βέλγους με ενδιαφέρον για διακοπές υπαίθρου, ήλιου-θάλασσας και city break και για τους Αυστριακούς με ενδιαφέρον για city break, ευεξία και διακοπές ήλιου-θάλασσας.