Η ιδέα της βιώσιμης ανάπτυξης και κατ’ επέκταση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και του βιώσιμου τουρισμού γνωρίζουμε πλέον ότι είναι μονόδρομος και φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις της Ρόδου, του νησιού που αποτελεί προπύργιο του ελληνικού τουρισμού, το έχουν αντιληφθεί πλήρως. Η Ρόδος βίωσε το καλοκαίρι αυτό μια πρωτόγνωρη τουριστική ανάπτυξη, η διαχείριση της οποίας είναι κομβικής σημασίας, τόσο για το άμεσο μέλλον, όσο και για τις γενιές που έρχονται.

Χιλιάδες τουρίστες κάνουν ακόμη διακοπές στο νησί και όπως φαίνεται τα νούμερα των αφίξεων θα ξεπεράσουν αυτά του 2019. Τα πεντάστερα ξενοδοχεία της έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100% και τα τετράστερα το 90%. Οι επισκέπτες εδώ έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν πολιτισμό, γαστρονομία και φύση.

Tα ξενοδοχεία Apollo Hotels στο Φαληράκι είναι γνωστά για την ποιοτική φιλοξενία τους, γεγονός που αποδεικνύεται από το υψηλότατο ποσοστό των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών του εδώ και χρόνια. Με απέραντη φυσικότητα επιβεβαιώνει ο κ. Βάσος Μηναΐδης «δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και μας εμπιστεύονται για τον υψηλό επαγγελματισμό μας»!

Food & Wine Pairing Degustation Events
Οι εκδηλώσεις οινικής & γαστρονομικής εμπειρίας “Food & Wine Pairing Degustation Events” των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο, είναι ένα αρμονικό πάντρεμα κρασιού και φαγητού, που στόχο έχουν να γνωρίσουν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου απ’ όλο τον κόσμο τους ποιοτικούς ελληνικούς αμπελώνες και την ποικιλία των κρασιών τους, σε συνδυασμό με την ελληνική δημιουργική γαστρονομία.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται μια φορά τον μήνα με την επιμέλεια και την καθοδήγηση του διακεκριμένου οινοχόου Ανδρέα Ματθίδη Dip WSET, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ), εισηγητή για το κρασί και τα αποστάγματα στο WSPC και Συμβούλου Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών στην Β.Σ. Καρούλιας. Πριν λίγο καιρό είχαμε την ευκαιρία μαζί με τους φιλοξενούμενους του Apollo Blue και προσκεκλημένους ξενοδόχους του νησιού («εδώ είμαστε φίλοι οι ξενοδόχοι» παρατήρησε ο κ. Μηναΐδης!) να απολαύσουμε ένα τέτοιο δείπνο αφιερωμένο στο Κτήμα Κυρ’ Γιάννη, που μας διέθεσε η Β.Σ. Καρούλιας.

Κάθε εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε έναν Έλληνα οινοπαραγωγό γύρω από τα κρασιά του οποίου οι σεφ των ξενοδοχείων, Γιώργος Καμπουράκης Head chef, Νίκοs Καραβάκης Chef à la carte, Μιχάληs Χρυσοβέργηs Pastry chef με την ομάδα τους και με την καθοδήγηση του Ανδρέα Ματθίδη, δημιουργούν μοναδικά εμπνευσμένα πιάτα που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα αρώματα και τον χαρακτήρα του κάθε κρασιού, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία! Την παρουσίασή των επιλεγμένων κρασιών στο κοινό υποστηρίζουν ο Sommelier του ξενοδοχείου Στράτος Καραγαβριηλίδης και ο Maître d hôtel Στέλιος Βορβολάκος, με την ομάδα του service.

Στον υπαίθριο χώρο του Taverna Blue στο ξενοδοχείο Apollo Blue με φόντο το Αιγαίο πέλαγος, οι εκδηλώσεις οινικής & γαστρονομικής εμπειρίας είναι μια γιορτή μοναδικών γεύσεων και δημιουργικών συνδυασμών κρασιού & φαγητού και αποτελεί μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Γυρνώντας πίσω γεμάτοι εμπειρίες…
Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν πλέον θεσμό των ξενοδοχείων Apollo Hotels στη Ρόδο και έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους πελάτες του ξενοδοχείου όσο και από τους Έλληνες Οινοπαραγωγούς. Μέσα στο 2022 έχουν ήδη διοργανωθεί εκδηλώσεις με το Κτήμα Χατζηγεωργίου από την Καβάλα, το Κτήμα Δουράκη από την Κρήτη & το Οινοποιείο Γαβαλά από τη Σαντορίνη, το Κτήμα Ζαφειράκη, το Οινοποιείο Βοσινάκη, το Κτήμα Μπαραφάκα, το Οινοποιείο Κυρ Γιάννη και το πρόγραμμα για το 2022 ολοκληρώνεται με την εκδήλωση για την Οινοποιητική Μονεμβασιάς, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε o Νίκος Πορτοκαλάς, Διευθυντής του Apollo Blue: «Στα ξενοδοχεία μας η προώθηση του ελληνικού κρασιού και της ελληνικής γαστρονομίας είναι μέρος της φιλοσοφίας μας και της εμπειρίας που θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας. Ξεκινώντας από το πάθος μας για το κρασί και την επιθυμία μας να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας τη μεγάλη ποικιλία και ποιότητα του ελληνικού κρασιού, δημιουργήσαμε την κάβα μας όπου στις κατάλληλες συνθήκες φιλοξενείται μια συλλογή κρασιών που προβάλλει την παραγωγή των καλύτερων αμπελώνων σε όλη την Ελλάδα, από την ηπειρωτική χώρα μέχρι τα νησιά. Παράλληλα η διοργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας σε τακτική βάση με κορυφαίο το «food & wine pairing degustation event» κάθε μήνα, προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες μας λάτρεις του κρασιού από όλο τον κόσμο, κάνοντάς τους πρεσβευτές της ελληνικής οινικής παραγωγής και γαστρονομίας».