Μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το βλέμμα στρέφεται ήδη στην προετοιμασία της επόμενης τουριστικής περιόδου του 2023. Χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της διοίκησης του βρετανικού τουριστικού ομίλου Jet2, εκ των κορυφαίων τουριστικών οργανισμών της αγοράς.
Οι προθέσεις της εταιρείας, όπως εκφράστηκαν ενώπιον των εκπροσώπων της Περιφέρειας από την επικεφαλής των αεροδρομίων και των τουριστικών οργανισμών του ομίλου, Janice Mather, είναι η περαιτέρω αύξηση της χωρητικότητας της Jet2 προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για το 2023. «Αυξάνουμε την αεροπορική χωρητικότητά μας προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου γιατί πιστεύουμε σε αυτήν την Περιφέρεια: Από τις 203.000 αεροπορικές θέσεις του 2019, στις 379.000 το 2022 (αύξηση 87%) και από αυτές στις 410.000 για την επόμενη χρονιά, το 2023, στη διάθεση των επισκεπτών του Νοτίου Αιγαίου».

Να σημειωθεί ότι το διευρυμένο πρόγραμμα της Jet2.com και της Jet2holidays φέτος στην Ελλάδα, περιλαμβάνει πτήσεις από 10 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο προς 15 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο).

Πού οφείλεται η επιτυχία
Πρόκειται για μία πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη για την επόμενη τουριστική περίοδο, αφού μετά την πολύ δυνατή χρονιά του 2022, που σημείωσε 87% αύξηση στις αεροπορικές θέσεις σε σχέση με τη χρονιά ορόσημο του 2019, η εταιρεία ανανεώνει και ενισχύει την ψήφο εμπιστοσύνης της σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με περαιτέρω αύξηση 10% για την επόμενη χρονιά, κόντρα σε κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη που συνδέεται με τις δυσκολίες στο διεθνές περιβάλλοντος, όπως η ενεργειακή κρίση και οι πληθωριστικές πιέσεις.

«Η επιπλέον αύξηση των θέσεων μετά από μία πολύ δυνατή χρονιά αποτυπώνει την εμπιστοσύνη ενός κορυφαίου τουριστικού οργανισμού σε έναν ώριμο και σοβαρό προορισμό, που προετοιμάστηκε μεθοδικά και δούλεψε σκληρά για να πετύχει μέσα στη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του τουρισμού. Στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, αποδείξαμε στην πράξη ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο και σήμερα απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που υπήρξε συλλογική. Ένας ακόμα τέτοιος καρπός είναι αυτή η εμπιστοσύνη ενός τουριστικού οργανισμού που διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών προς τα νησιά μας και η οποία μεταφράζεται σε περαιτέρω αύξηση των αεροπορικών θέσεων για το 2023» δήλωσε σχετικά ο κ. Χατζημάρκος.

Επίσης, ενδιαφέρον σημείο συζήτησης μεταξύ τους αποτέλεσε και η συνεργασία για τη στενότερη σύνδεση των μεγαλύτερων με μικρότερα νησιά της Περιφέρειας.

Καταλήγοντας, η κα Μather τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το σχέδιο διαχείρισης που εφαρμόζεται στα νησιά το 2020, από τα πρωτοκόλλα και την εκπαίδευση του προσωπικού μέχρι τα ξενοδοχεία καραντίνας και την υπεύθυνη και ενιαία εκπροσώπηση του προορισμού απέναντι στα ΜΜΕ, τα τουριστικά γραφεία και τους επισκέπτες σε μία χρονιά γεμάτη εύλογες αγωνίες.