Με πληρότητες 70-90% έκλεισαν τον Ιούνιο τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας ενώ και ο Ιούλιος αγγίζει σύμφωνα με τις κρατήσεις την πληρότητα 80%-90% στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης.

«Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά» ο κ. Βούλγαρης κάτι που επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, ο οποίος ανέφερε ότι «στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας επιβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ιουνίου περισσότεροι από 300.000 τουρίστες μόνο από το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων κατά τον τρέχοντα μήνα».

Συγκεκριμένα, ο Ιούνιος κατέγραψε 1827 πτήσεις εξωτερικού, εκ των οποίων οι 600 ήταν από τη Μ. Βρετανία, οι 341 από τη Γερμανία, οι 178 από την Ιταλία, οι 134 από την Πολωνία, 92 από Γαλλία, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως μετά από τρία χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Ρούσσο, «ενεργοποιήθηκαν πτήσεις και από τις βόρειες χώρες, Σουηδία, Φιλανδία και Νορβηγία».

Παράλληλα, πολλές αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν τον χρόνο πτήσεων στο νησί μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. «Πάμε στα επίπεδα του 2019 και ίσως να τα ξεπεράσουμε» επισημαίνει ο κ. Ρούσσος.