Με μια σειρά από στοχευμένες επικοινωνιακές δράσεις, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ενισχύει την εικόνα του προορισμού στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Η νέα διαφημιστική παραγωγή του ΟΤΘ με τίτλο “Treat yourself with…Thessaloniki”
με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, έκανε το γύρο του κόσμου. Σε ό,τι αφορά την νούμερο ένα τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης, τη Γερμανία, ο ΟΤΘ συνέχισε την πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με το τηλεοπτικό κανάλι SonnenklarTV, με τη διαφημιστική παραγωγή να προβάλλεται καθόλη τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Πρόκειται για έναν θεματικό τουριστικό τηλεοπτικό σταθμός, με μέσο όρο θεατών ανά ημέρα τα 2,08 εκατομμύρια.

Οι θεατές του γερμανικού καναλιού είναι μεταξύ 41 και 60 ετών όπου το 22% είναι γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες ενώ το 31% έχει καθαρό εισόδημα πάνω από 4.500 ευρώ.
H καμπάνια «ταξίδεψε» επίσης μέσα από τα social media της MedCruise (Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας), διαμοιράστηκε στα συνδεδεμένα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού μέσα από το newsletter του, δημοσιεύτηκε στο πολωνικό μέσο “All Inclusive” και προβλήθηκε μέσα από την ελληνική τηλεόραση.