Σε βασικό προορισμό αναδεικνύεται φέτος η Κρήτη, με τις αφίξεις ήδη βρίσκονται «μια ανάσα» από τα νούμερα του 2019. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία αφίξεων του Απριλίου στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, που έφτασαν συνολικά τις 233.000, έναντι 240.600 τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, το φετινό Απρίλιο έφτασαν στο «Ν. Καζαντζάκης» 182.000 επιβάτες από το εξωτερικό και 51.000 επιβάτες από το εσωτερικό, όταν το 2019 οι επιβάτες πτήσεων από το εξωτερικό ήταν 185.600 και 55.000 εσωτερικού. Έτσι, ο φετινός Απρίλιος έκλεισε με απώλειες περίπου 3% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2019.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά στο μυαλό των περισσοτέρων στην Ευρώπη έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, διότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Ο πόλεμος δεν μας έχει επηρεάσει σημαντικά, αν εξαιρεθούν οι αφίξεις από Ρωσία και Ουκρανία που αποτελούν το 8% του συνόλου της κίνησης του αεροδρομίου Ηρακλείου, ποσοστό που μπορεί να καλυφθεί εν μέρει από αφίξεις από άλλες χώρες. Είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε τα νούμερα του 2019 ή και να τα ξεπεράσουμε. Εκεί θα κυμανθούμε, αν και δύσκολα μπορεί να γίνει πρόβλεψη, δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι πολύ ευαίσθητο προϊόν, μπορεί εύκολα να επηρεαστεί αρνητικά ή θετικά. Αυτή τη στιγμή η τάση είναι θετική. Όταν βλέπουμε ότι η κίνηση τον Απρίλιο έφτασε το 96,5% του 2019, γιατί να μην συμβεί το ίδιο και στη συνέχεια;», είπε ο κ. Πλιάκας.

Ενισχύει τις πτήσεις προς Κρήτη η Jet2
Περισσότερες πτήσεις στην Κρήτη πρόσθεσαν για το καλοκαίρι η Jet2.com και η Jet2holidays. Ειδικότερα, ο όμιλος jet2 έχει προσθέσει πάνω από 7.500 θέσεις προς την Κρήτη, με περισσότερες πτήσεις προς το Ηράκλειο από το Λιντς Μπράντφορντ και το Μπέρμιγχαμ, καθώς και επιπλέον αναχωρήσεις για τα Χανιά από το Μάντσεστερ και το Στάνστεντ.

Στη γραμμή Λιντς Μπράντφορντ-Ηράκλειο προστίθεται ένα ακόμη δρομολόγιο μεταξύ 25 Ιουλίου και 26 Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν έως και έξι εβδομαδιαίες αναχωρήσεις. Το ίδιο και στη γραμμή Μπέρμιγχαμ-Ηράκλειο μεταξύ 26 Ιουλίου και 27 Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχουν έως και επτά εβδομαδιαίες αναχωρήσεις.

Στο Μάντσεστερ προστίθεται μια επιπλέον αναχώρηση την εβδομάδα για Χανιά μεταξύ 14 Ιουλίου και 1ης Σεπτεμβρίου, ενώ ένα επιπλέον δρομολόγιο Stansted- Χανιά θα αναχωρεί τις Δευτέρες μεταξύ 18 Ιουλίου και 19 Σεπτεμβρίου.

Αυτό το διευρυμένο πρόγραμμα σημαίνει ότι η Jet2.com και η Jet2holidays θα εκτελούν περισσότερες από 50 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Κρήτη από 10 βρετανικές βάσεις κατά τις περιόδους αιχμής, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία. Καθιστά επίσης τη Jet2.com τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου προς το Ηράκλειο από άποψη συχνότητας αυτό το καλοκαίρι.

Ο όμιλος jet2 προφέρει επίσης ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο καταλυμάτων, με σχεδόν 200 ξενοδοχεία στην Κρήτη αυτό το καλοκαίρι, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2019.