Σε πρότυπο προορισμό remote working εξελίσσεται η Ελαφόνησος με ειδικά πακέτα επταήμερης παραμονής που εκπονήθηκαν σε συνεργασία με την οργάνωση των Ελλήνων της διασποράς (Global Hellenic Diaspora) που ήδη προωθούνται προς αξιοποίηση για τη διάρκεια του χειμώνα. Συνδυάζουν την απομακρυσμένη εργασία με βιωματικά στοιχεία παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν εμπειρίες καθαρισμού ακτών με τους κατοίκους, συλλογής ελιάς και βοτάνων, περιήγησης σε αρχαιολογικά σημεία, μαθήματα χορού, ξεναγήσεις στο Παυλοπέτρι, την κόκκινη σπηλιά στον Σίμο και άλλα ενδιαφέροντα.

Παράλληλα, οι Έλληνες και Φιλέλληνες της διασποράς, στη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τοπικό πληθυσμό ανάλογα με την ειδικότητά τους, όπως για παράδειγμα γιατροί και άλλοι επιστήμονες.

Τα πακέτα είναι ήδη ψηφιοποιημένα και προωθούνται με διάφορα ηλεκτρονικά μέσα στα 150.000 μέλη της οργάνωσης παρέχοντας τη δυνατότητα επιλογής από κάθε μελλοντικό επισκέπτη των δυνατοτήτων που προσφέρονται.

Η Δήμαρχος, Έφη Λιάρου, χαιρέτησε την πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο και τόνισε ότι “αυτό γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας επιλογής για την επέκταση της τουριστικής περιόδου με την ταυτόχρονη παροχή κινήτρων γνωριμίας των επισκεπτών μας με το νησί και τον τοπικό πληθυσμό ώστε κάθε επισκέπτης να μην είναι απλά περαστικός αλλά φίλος”.