Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 13η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στον Βόλο, έδρα τριών Mελών της Πρωτοβουλίας, της ΕΨΑ, του Τυροκομείου Καρακάνας και της Οικογένειας Βολιώτη, που αποτέλεσαν τους οικοδεσπότες.

Η Κλειστή Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η οποία τόνισε τη σημασία της σύνδεσης της Οικονομίας της Φιλοξενίας με την Οικονομία της Παραγωγής. Στη συνέχεια, έγινε συζήτηση για το θέμα της αύξησης χρήσης αμιγώς ελληνικών προϊόντων στις επιχειρήσεις φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα. Τα Μέλη αναφέρθηκαν στους τρεις βασικούς πυλώνες της Πρωτοβουλίας, τη Δημόσια Παρέμβαση, τις Συνέργειες και την προβολή του Σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ». Οι εταιρείες-Μέλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν projects σχετικά με τις συνέργειες εξαγωγών, όπως τη συμμετοχή στη SIAL 2022, και εσωτερικής αγοράς, όπως τη Foodexpo 2023, ενώ παρουσιάστηκε και αξιολογήθηκε το αποτύπωμα των μέχρι τώρα δράσεων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Βόλου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε βραβείο στον κ. Αλέξανδρο Κουρή, Ιδιοκτήτη και Ιδρυτή της ΝΗΣΟΣ και στον κ. Μιχάλη Καμβύση, Managing Director της Coffee Island για την πρωτότυπη συνεργασία των δυο εταιρειών σε επίπεδο dual branding για τη δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος, του Coffee Cold Brew Beer.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης τις απονομές του βραβείου «Το Σήμα μας παντού» στις εταιρείες- Μέλη, The Writing Fields, Τυροκομείο Θυμέλης, Τυροκομείο Καρακάνας και Μύλοι Θράκης Ι. Ουζουνόπουλος. Στη συνέχεια, ακολούθησε η απονομή της πιστοποίησης ETHOS από το φορέα πιστοποίησης EUROCERT, σε εταιρείες που αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Το σήμα ETHOS “Gold”, απονεμήθηκε στις εταιρίες Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια και Domus. Το σήμα ETHOS “Green” παρέλαβαν οι The Writing Fields, Απόστολος Παπαδόπουλος- Meat Company, SABO, Οικογένεια Βολιώτη και Polyplast LTD.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής της ΕΨΑ και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο της Οικογένειας Βολιώτη, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου.