Τα οφέλη της κρητικής διατροφής και του τρόπου ζωής, στην υγεία, παρουσίασαν 25 καταξιωμένοι επιστήμονες κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου και της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα: «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση & Εφαρμογές στη σύγχρονη εποχή», που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας Υγείας και Ευεξίας και ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, 7-11 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο.

Η μοναδική φιλοξενία της GRECOTEL, αλλά και η εμπειρία που προσφέρθηκε στην AgrecoFarms, καθώς και οι εκδρομές και οι γευσιγνωσίες που πραγματοποιήθηκαν, βοήθησαν να αναδειχθούν σημαντικές πτυχές όπως η εξαγωγική δυναμική, αλλά και το «πάντρεμα» του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, όπου η Grecotel πρωτοστατεί επί σειρά ετών.

Στο συνέδριο βραβεύτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης για την έμπρακτη στήριξη, ανάδειξη και προβολή της κρητικής διατροφής και των κρητικών προϊόντων και η Καθηγήτρια Ιατρικής, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας, Αντωνία Τριχοπούλου.

Την επομένη ημέρα, στο μοναστηριακό δείπνο στο Αρκάδι, βραβεύτηκε ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής – Ερευνητής, Αντώνης Καφάτος που επί πολλά χρόνια, προωθεί επιστημονικά την Κρητική διατροφή. Οι βραβεύσεις έγιναν από τον Διευθυντή Λειτουργίας της Grecotel, Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη και τον Καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, Δρ. Στέφανο Κάλη.