Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για την προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό, ο ΕΟΤ συμμετείχε για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη έκθεση για τον Τουρισμό MICE στην Κεντρική Αμερική.

Η διεθνής τουριστική έκθεση IBTM Americas απευθύνεται σε επαγγελματίες και συνδέει την τουριστική βιομηχανία της Βόρειας Αμερικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Στην εν λόγω έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Μεξικού στις 24 και 25 Αυγούστου 2022, συμμετείχαν 454 εκθέτες και υλοποιήθηκαν πάνω από 9,700 επαγγελματικά ραντεβού.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων προερχόταν από το Μεξικό και τις χώρες της Νοτίου Αμερικής, ενώ σημαντικό ποσοστό προερχόταν από τις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Στόχος της συμμετοχής του ΕΟΤ είναι η διείσδυση στη μεγάλη αγορά της Λατινικής Αμερικής, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική και με πολλές προοπτικές ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο ΕΟΤ λειτούργησε το γραφείο στη Μαδρίτη ως σημείο επαφής και με τις χώρες της Νότιας Αμερικής, ενώ προηγήθηκαν συνεργασίες με την αεροπορική εταιρεία Air Europa που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή. Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα αυτής της πρώτης παρουσίας στη Λατινική Αμερική δηλώνει ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.