Σε υψηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περίοδο 2019, κινήθηκαν οι τουριστικές κρατήσεις από το Βέλγιο την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2022. Η Κρήτη ήρθε στην πρώτη θέση προτίμησης των Βέλγων επισκεπτών, ενώ ακολουθούν η Κως, Ρόδος, Αθήνα, Κέρκυρα και Κυκλάδες.

Η πλειοψηφία των Βέλγων επισκεπτών στη χώρα μας, σε ποσοστό 63% επέλεξε κρατήσεις μέσω τουριστικών πρακτορείων. Ανάλογα ενθαρρυντική ήταν και η κίνηση από το Λουξεμβούργο.
Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Κάτω Χωρών έχει προχωρήσει σε σειρά στοχευμένων δράσεων. Αναλυτικότερα:

  • Στο Βέλγιο σε συνεργασία με τον tour operator Pegase & Exclusive Destinations, ο προορισμός Ελλάδα παρουσιάστηκε σε 140 τουριστικούς πράκτορες στο πλαίσιο Gastronomic Roadshow σε βραβευμένα εστιατόρια Michelin. Οι συμμετέχοντες επί τρεις διαδοχικές ημέρες, 13,14 & 15 Σεπτεμβρίου, σε Γάνδη, Αμβέρσα και Βρυξέλλες απόλαυσαν υψηλή γαστρονομία και ενημερώθηκαν για τις αυθεντικές εμπειρίες θεματικού τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ταυτόχρονα με το παραδοσιακό προϊόν «ήλιος και θάλασσα» με οριζόντιο γνώμονα τη βιωσιμότητα.
  • Σε ό,τι αφορά το Λουξεμβούργο, 16 τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι των σημαντικότερων πρακτορείων της αγοράς (TGL, Voyages Émile Weber, WeLovetoTravel, Fensch Voyages) και παράγοντες της τουριστικής αγοράς επισκέφτηκαν την Αθήνα, Αθηναϊκή Ριβιέρα, Σούνιο και Ύδρα την περίοδο 23-27 Σεπτεμβρίου. Στόχος του ταξιδιού εξοικείωσης ήταν η προβολή «δυναμικών πακέτων» με συνδυασμούς προορισμών και η ένταξή τους στα πακέτα της αγοράς ως ολοκληρωμένου προορισμού που μπορεί να προσφέρει πολλαπλές επιλογές πέραν του citybreak.