Τη συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού ανακοίνωσαν η Emirates και η Air Canada. Οι επιβάτες των δύο εταιρειών θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την αυξημένη συνδεσιμότητα και να ταξιδεύουν σε 46 προορισμούς σε τρεις ηπείρους, μεταξύ άλλων σε προορισμούς στην Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ινδική υποήπειρο.

Τα εισιτήρια για πτήσεις κοινού κωδικού είναι ήδη διαθέσιμα σε 35 αγορές για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Δεκεμβρίου και έπειτα, 11 επιπλέον προορισμοί αναμένεται να προστεθούν μόλις λάβουν την τελική έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να προστεθούν και άλλοι προορισμοί.

Σύντομα, οι αεροπορικές εταιρείες θα ανακοινώσουν μια κοινή προσφορά για τους τακτικούς επιβάτες, μέσω της οποίας θα επιτρέπουν στα μέλη των προγραμμάτων Aeroplan και Skywards να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους σε πτήσεις που εκτελούνται από την Emirates και την Air Canada, αντίστοιχα, να επωφεληθούν από επιλεγμένα προνόμια και να έχουν πρόσβαση στο lounge.