Με τον Σεπτέμβριο να είναι παραδοσιακά ο καλύτερος μήνας για τον τουρισμό της Αθήνας, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος καταγράφει αυξημένη κίνηση. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προσεγγίζει το μείον 3%, κλείνοντας όλο και περισσότερο την ψαλίδα με το 2019.

Ισχυρότερη ανάκαμψη παρουσιάζει η κίνηση εσωτερικού, η οποία έχει σημαντικές προοπτικές να κλείσει για πρώτη φορά μετά την πανδημία λίγο υψηλότερα σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Από τον Ιούλιο η κίνηση εσωτερικού οδεύει σταδιακά προς το κλείσιμο της ψαλίδας με τα προ πανδημίας επίπεδα, σημειώνοντας πτώση 0,3% και τον Αύγουστο το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο -0,6%.

Αντίθετα, η κίνηση εξωτερικού εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη λίγο πιο πίσω συγκριτικά με τα νούμερα του 2019. Η συνολική επιβατική κίνηση τον Ιούλιο έκλεισε στο -4,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ ο Αύγουστος ολοκληρώθηκε με πτώση 6,1%.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα η διαφορά σε σχέση με το 2019, χάρη στα καλά νούμερα του Σεπτεμβρίου, περιορίζεται ακόμη περισσότερο, με την επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να διαμορφώνεται στο -13,5%.

Ως προς τις αγορές από τις οποίες διαπιστώνεται η μεγαλύτερη κίνηση και η πιο ισχυρή ανάκαμψη σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ξεχωρίζουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, το Ισραήλ, η Σερβία και ο Καναδάς. Ενδεικτικό της δυναμικής που καταγράφει η ζήτηση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι η συνέχιση των απευθείας πτήσεων της Delta Airlines από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑ μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου και η επανέναρξη των δρομολογίων από τις αρχές Μαρτίου.