Ο Πίτερ Μπίλιου της easyJet αποχώρησε από τη θέση του υπεύθυνου για τη λειτουργία της αεροπορικής εταιρείας μετά το ταξιδιωτικό χάος με τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων. Η low-cost αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι ο Μπίλιου παραιτήθηκε από τη θέση του επιχειρησιακού διευθυντή (chief operating officer- COO), αλλά θα παραμείνει στην εταιρεία προσωρινά για να «διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση». Τη θέση του θα αναλάβει προσωρινά ο Ντέιβιντ Μόργκαν.

Η easyJet αναγκάστηκε να περικόψει χιλιάδες πτήσεις αυτό το καλοκαίρι καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις προσωπικού που επηρεάζουν ολόκληρο τον κλάδο των αερομεταφορών. Η αεροπορική εταιρεία περιόρισε τις πτήσεις από το πρόγραμμα αιχμής της, αφού υπέστη ένα κύμα χαοτικών ακυρώσεων την τελευταία στιγμή, κυρίως από το Gatwick του Λονδίνου.

Ο Μπίλιου προήλθε από τη Ryanair το 2019, με την ιρλανδική εταιρεία να προχωράει σε δικαστική προσφυγή για να τον εμποδίσει να εργαστεί σε ανταγωνιστή.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πίτερ για τη σκληρή δουλειά του και να του ευχηθώ καλή επιτυχία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, Γιόχαν Λούντγκρεν.
του μέσου ευρωπαϊκού νοικοκυριού.