Οι «εύποροι» Αμερικανοί σχεδιάζουν να κάνουν σχεδόν διπλάσια διεθνή ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι έτοιμοι να ξοδέψουν και διπλάσια χρήματα στον προορισμό. Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα Portrait of American International Travelers, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 άτομα και δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο μάρκετινγκ MMGY, σε συνεργασία με την Ένωση Tour Operators των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έρευνα, η τρίτη ετήσια εθνική δημοσκόπηση του είδους της, εξέτασε τις ταξιδιωτικές συμπεριφορές, τις συνήθειες δαπανών, τις προτιμήσεις και τα κίνητρα των ερωτηθέντων και πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022. Ωστόσο, έκτοτε το δολάριο έχει ενισχυθεί σημαντικά έναντι του ευρώ και της στερλίνας.

Το MMGY ορίζει τους «εύπορους» ταξιδιώτες ως όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 100.000 $ και ως άτομα που είχαν κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι εκτός Βόρειας Αμερικής τα τελευταία τρία χρόνια και σκοπεύουν να κάνουν τουλάχιστον άλλο ένα κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Αυτοί οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ σχεδιάζουν τώρα να κάνουν κατά μέσο όρο 3,8 διεθνή ταξίδια τους επόμενους 12 μήνες, αύξηση 72% από τα 2,2 που έκαναν το 2019.

Τι αναζητούν
Ενώ το συνολικό ενδιαφέρον για ταξίδια στο εξωτερικό είναι αυξημένο, ο αριθμός των προορισμών που θέλουν να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ είναι μειωμένος σε σύγκριση με το 2019. Η Ευρώπη, ο Νότιος Ειρηνικός, η Καραϊβική και ο Καναδάς συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς που αναφέρονται από τους Αμερικανούς ταξιδιώτες ως μέρη που θέλουν να επισκεφτούν.

Οι Αμερικανοί δείχνουν ακόμα ενδιαφέρον να ταξιδεύουν σε λιγότερο πολυσύχναστους προορισμούς και μέρη που προσφέρουν πολλά να κάνουν σε εξωτερικούς χώρους.

Τι θα ξοδέψουν
Εκτός από τον αριθμό των ταξιδιών, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι boomers ήταν έτοιμοι να ρίξουν διπλάσια χρήματα σε κάθε ταξίδι (7.725 $ έναντι 3.564 $). Αλλά οι millennials εμφανίζουν λίγο μεγαλύτερη κινητικότητα και σχεδιάζουν να πάνε σε περισσότερα διεθνή ταξίδια από τους boomers, σε 5,7 έναντι 1,5, τους επόμενους 12 μήνες.

Σε μέση βάση, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες προβλέπουν ότι θα ξοδέψουν συνολικά 15.364$ σε διεθνή ταξίδια το επόμενο έτος – μια αύξηση 16% σε σχέση με τις προβλέψεις δαπανών πριν από την πανδημία.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει προθυμία και αυξανόμενη όρεξη για ταξίδια διεθνώς, αλλά το σημαντικότερο που πρέπει να σημειωθεί για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ είναι ότι ο Αμερικανός ταξιδιώτης φαίνεται και ενεργεί πολύ διαφορετικά από ό,τι πριν από τον Covid-19», δήλωσε ο Cees Bosselaar, διευθύνων σύμβουλος του MMGY Travel Intelligence Europe.