Οι τουριστικοί προορισμοί μπορούν να μάθουν από τη βιομηχανία ευεξίας και πρέπει να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τις αρχές της, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις αναλυτών στο WTM London Insight. Όπως η ευεξία ωφελεί «ολόκληρο» το άτομο, έτσι και ο τουρισμός πρέπει να ωφελήσει ολόκληρη την κοινότητα, είπε ο καθηγητής Terry Stevens, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Stevens & Associates, ειδικός σε θέματα του τουριστικού μέλλοντος. Αυτό σημαίνει έμφαση στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και όχι στο μάρκετινγκ.

«Αν η ευεξία είναι το νέο θετικό στοιχείο, τότε η διαχείριση προορισμών (destination management) είναι το νέο Άγιο Δισκοπότηρο για τον τουρισμό», είπε ο Stevens. Τόνισε ότι μετά την Covid η συζήτηση πρέπει να αφορά μια νέα εποχή συνεργασίας. «Μπαίνουμε σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου πειραματισμού. Θα πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι επιχειρηματικής δραστηριότητας».
Ο Στίβενς είπε ότι οι προορισμοί έπρεπε να αναγνωρίσουν την πραγματική αξία του τουρισμού για την κοινότητά τους και πώς ωφέλησε τον νεότερο πληθυσμό τους.

Η Anne Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Τουρισμού Ευεξίας, περιέγραψε τις αρχές της ένωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός καθαρού περιβάλλοντος για τους ντόπιους καθώς και για τους επισκέπτες, και την ποιότητα ζωής για την κοινότητα ως όφελος από τα τουριστικά έσοδα.

«Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι τα τουριστικά έσοδα πηγαίνουν στην τοπική κοινότητα», είπε, προσθέτοντας ότι μια επιλογή από εστιατόρια «καθαρής διατροφής», με τοπικά προϊόντα ήταν απαραίτητη.