Με ένα βίντεο γεμάτο χιούμορ, οι ξενοδόχοι της Καστοριάς καλούν τους επισκέπτες να γνωρίσουν τη «βυζαντινή αρχόντισσα» της Δυτικής Μακεδονίας, ακόμα και το καλοκαίρι. «Αν δεν πήγες Καστοριά, δεν πήγες διακοπές», είναι το σλόγκαν του βίντεο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς.

«Η Καστοριά είναι ένας εναλλακτικός προορισμός 12μηνης διάρκειας. Σαφέστατα μπορεί κάποιος που έχει πάει στη θάλασσα να επιλέξει στη συνέχεια να ξεκουραστεί στην Καστοριά, σε έναν τόπο που δεν έχει συνωστισμό κι έχει και τη δροσιά που πρέπει έτσι ώστε να απολαύσει κανείς τα ξεχωριστά αρχοντικά του, τη μοναδική γαστρονομία του, το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και όλα όσα προσφέρει απλόχερα», εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Σιδέρης Σμαρόπουλος.

Σημειώνει ότι η εικόνα αυτή την περίοδο, με βάση τις κρατήσεις, είναι αρκετά καλή, με την κίνηση να κυμαίνεται περίπου 20% κάτω από τα επίπεδα του 2019. «Έχουμε πάρα πολλούς επισκέπτες από τις χώρες της δυτικής Ευρώπης (Γάλλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί) και το Ισραήλ (λόγω της εβραϊκής κληρονομιάς της Καστοριάς) και θεωρώ ότι και οι Έλληνες σιγά σιγά θα ανακαλύψουν την ορεινή Ελλάδα και θα έρθουν να μας επισκεφθούν», προσθέτει.