Ένας νέος αερομεταφορέας ιδρύεται στην Ελλάδα, ο οποίος θα αναλαμβάνει πτήσεις μεταξύ των Δωδεκάνησων και της Αθήνας με μικρά αλλά πολυτελή αεροσκάφη που θα θυμίζουν ιδιωτικά τζετ. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, η αεροπορική εταιρεία θα ονομάζεται Cycladic και το μέσο κόστος μιας πτήσης εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου, με δύο αεροσκάφη και στο αρχικό στάδιο θα συνδέονται μεταξύ τους Χανιά, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονος, Πάρος, Ρόδος και Σύρος, αλλά κατά τους χειμερινούς μήνες θα προστεθούν και κάποιοι ακόμη προορισμοί, ενώ το καλοκαίρι θα συμπεριληφθεί και η Μήλος.

Ένα τρίτο αεροσκάφος της εταιρείας έχει δεσμευτεί για ιδιωτικές πτήσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Cycladic αποτελεί επένδυση που υλοποιεί σχήμα συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Λυκιαρδόπουλου, γνωστού μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις του στις ιχθυοκαλλιέργειες. Σε αυτό το πρώτο στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου η αεροπορική θα χρησιμοποιήσει τρία καινούργια μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan EX, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, κοστίζουν άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα.