Πτήσεις από οκτώ αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας σε συνολικά 17 προορισμούς στην Ελλάδα περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα της Condor, μεταξύ αυτών και η Αθήνα στην οποία ο γερμανικός αερομεταφορέας, μετά από περισσότερα από 25 χρόνια, προσγειώνεται και πάλι 6 φορές την εβδομάδα.

Πρόκειται για απευθείας πτήσεις από το Ντίσελντορφ και τη Λειψία. Χθες ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είχε συνάντηση με τον διευθυντή πωλήσεων της Condor Airlines, Paul Schwaiger.

Όπως επισημάνθηκε, η χώρα μας βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, με τα πρώτα στοιχεία από τους δύο μεγαλύτερους tour operators -της TUI και της DER Touristik- να κάνουν λόγο ακόμη και για διπλασιασμό των κρατήσεων σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς, τουλάχιστον μέχρι και τον Νοέμβριο.

Πρόκειται, δε, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμός για high spenders ταξιδιώτες, οι οποίοι παραδοσιακά αφήνουν σημαντικό εισόδημα στους κλάδους που σχετίζονται με τουρισμό, στηρίζοντας τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και της μέσης ελληνικής οικογένειας.