Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με αφορμή την είδηση ότι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair προγραμμάτιζε να εντάξει στα χειμερινά της δρομολόγια το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, κάτι που δεν είχε αναφερθεί στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΞΝΙ στη συνάντηση που πραγματοποίησαν μαζί του την Τρίτη 19 Ιουλίου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως διάθεση για στήριξη των προσπαθειών διασύνδεσης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με κάποιο από τα αεροδρόμια της Γερμανίας εξέφρασε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών του Εξωτερικού, με επιστολή του στις 13 Μαρτίου 2022, στην οποία υπογραμμίζεται πως περίπου 100.000 απόδημοι Ηπειρώτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία, δυσκολεύονται να μετακινηθούν από και προς τη γενέτειρά τους, λόγω της μη ύπαρξης απευθείας πτήσεων.

Με βάση τα παραπάνω η ΕΞΝΙ ζήτησε από τον Υπουργό να στηρίξει έστω και τώρα το κρατικό αεροδρόμιο της πόλης με την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού προσέλκυσης εταιρειών χαμηλού κόστους, αποβλέποντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.