Η ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού ήταν το αντικείμενο της ενότητας «Reshaping Tourism: Combining quality with sustainability» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου RGC 2022, με τη συμμετοχή της ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπίας Αναστασοπούλου, της ευρωβουλευτή Έλενας Κουντουρά και των κυρίων Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, CEO του ομίλου Aldemar και Γιάννη Τσάκαλου της AQ Strategy.
Η κα Αναστασοπούλου περιέγραψε την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό που έχει ως επίκεντρο τον θεματικό τουρισμό. Η κα Κουντουρά επεσήμανε ότι η Κομισιόν προχωρά στη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για το βιώσιμο τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι με την «αγροτική παραγωγή της Ελλάδος, τον πλούτο γης και τον κλιματικό πλούτο της χώρας, θα έπρεπε να στηριχθούμε περισσότερο στις δικές μας δυνάμεις και να δώσουμε στην ελληνική γη την αξία που της αντιστοιχεί». «Δεν είναι μια τάση η βιώσιμη ανάπτυξη, αν δεν το κάνουμε σήμερα ο μελλοντικός ταξιδιώτης θα μας το επιβάλει» τόνισε ο Γιάννης Τσάκαλος.